VTOC startades i april 1986 av Bertil Jakobsson, Iver Schmidt och Christer Samuelsson. Namnet hade sitt ursprung i IBM världen vilket var det segment där bolaget skulle vara verksamt. Inom IBM stod bokstäverna VTOC som en förkortning för Volume Table Of Contents, vilket fritt översatt kan tolkas som maskinens innehåll av filer och bibliotek. Grundarna gillade den fyra bokstäver långa förkortningen men kunde givetvis inte registrera bolaget under det namnet, eftersom man på den tiden inte fick registrera datatermer som företagsnamn. Bolaget registrerades i stället under namnet Various Trading Of Computers, VTOC!I slutet av 80-talet utökades verksamheten med bl.a. ett helägt dotterbolag som hyrde ut datorutrustning och detta bolag kunde registreras under namnet VTOC Finans, därmed låg vägen öppen att sedermera kunna döpa om moderbolaget till dagens namn VTOC i Göteborg AB.

Initialt under bolagets första verksamhetsår så låg fokus på handel med begagnade IBM datorer av modell S/34, S/36 och S/38 tillsammans med anslutningsbar kringutrustning till dessa datorer. VTOC sålde också periferiutrustning av andra fabrikat än IBM till dessa system, exempelvis Ericssons terminaler, Printek skrivare, I-O terminaler, MLT interface och cluster m.m.

Vartefter åren gick och utvecklingen gick framåt så fasades dessa modeller ut och efterträddes av AS/400 som i sin tur åtföljdes av IBM eServer, iSeries, System i och nu mera IBM Power Systems. VTOC gick från att vara brooker till att bli certifierad IBM business partner på dessa system. De ursprungliga periferiutrustningarna ersattes av anslutna PC-nätverk och hela systemen utvecklades.

2003 startade VTOC även en konsultverksamhet. Kenth Zaar tillträde som konsultansvarig Kenth har en gedigen utbildning och erfarenhet av IBM plattformen. Han har sedan sin start i näringslivet varit verksam inom IT-branschen och har jobbat med de flesta av IBM´s system fram till dagens IBM Power system.

I dagsläget är VTOC fortfarande certifierad IBM Business Partner. Vi har dessutom ett antal agenturer var av en är PrintBOS som vi marknadsför i Skandinavien. PrintBos är en plattformsoberoende dokumenthanterings verktyg som ger fantastiska möjligheter och som är mycket kostnadseffektivt.        

VTOC finns i Göteborg, Stockholm och Köpenhamn där vi bedriver försäljning och konsultverksamhet inom IT branschen.

Med våra drygt 25 år inom detta segment i datorbranschen tillhör VTOC definitivt de mest erfarna företagen inom IBM segmentet.

 

VTOC i Göteborg AB
Kundvagn
Visa priser inkl moms?
Varor: 0 stSumma: 0 kr